Information med anledning av Covid-19 i Västra Götalandsregionen

SGS Studentbostäder tar situationen med covid19 - coronaviruset på största allvar. Vår utökade ledningsgrupp ansvarar för omvärldsbevakning, information och åtgärdsplaner. Detta påverkar våra rutiner och arbetssätt tillsvidare och vi kommer att iaktta extra försiktighetsåtgärder för att inte få eller sprida smittan. Vi förstår att Covid-19 kan väcka frågor och oro hos er hyresgäster. Här är därför aktuell information och rekommendationer från oss på SGS till dig som hyresgäst.

Senaste uppdatering från SGS 2021-02-22

På grund av den ökade smittspridningen och de skärpta råd som Västra Götalandsregionen gått ut med följer här viktig information för dig som bor hos SGS Studentbostäder. Från och med  den 9 november tar vi endast emot tidsbokade möten på våra Kundcenter. Detta gäller Kundcenter Utlanda, Olofshöjd, Rosendal, Johanneberg och Kaserntorget (Bostadsförmedlingen).

Tidsbokning Kundcenter

För att boka en tid ringer du till ditt kundcenter eller använder kontaktformuläret via Mina Sidor på vår hemsida. Använd rubriken ”Förfrågan om tidsbokning till Kundcenter”. Du kan boka ett möte mellan kl 09.00 – 15.45 alla vardagar. Under dessa tider kommer vi att begränsa antalet besökare i våra lokaler. Vi ber dig samtidigt att endast boka nödvändiga besök. Du hittar det mesta du behöver veta på vår hemsida och kan alltid felanmäla via ”Mina sidor” eller via telefon. Ring oss gärna så hjälper vi dig!

Under pågående pandemi kommer vi endast att utföra de absolut nödvändiga åtgärderna. Det är fel av sådan karaktär som är till men för din trygghet, hälsa och bostadens funktion. Vi kommer att kontakta dig innan vi utför felanmälan, så det är viktigt att du svarar på våra nummer. De startar oftast med 031-333 6X XX. Har du ett bokat möte med oss i din lägenhet och du har sjukdomssymptom måste du höra av dig!

Ska du flytta ut?

Lämna in dina nycklar i nyckelinkastet i anslutning till ditt Kundcenter. Lägg nycklarna i ett kuvert och märk det med ditt namn och adress.

Gemensamma lokaler

I linje med de nya råden om karantän kommer vi att stänga samtliga gemensamma lokaler i våra hus. Detta gäller lokaler som studierum, gym, möteslokaler etc. Gruppkök och tvättstugor kommer att vara öppna som vanligt. Vi uppmanar er till att gemensamt skapa scheman för när man använder de gemensamma köken och inte uppehålla dig här för t.ex. studier eller annat. 

Tillsammans hjälps vi åt

Vi har alla ett personligt ansvar att bidra till att minska smittspridningen i vårt samhälle. Samtidigt värnar vi om att fortsatt kunna erbjuda dig som hyresgäst den service du är van vid. Vi ber om förståelse för eventuella olägenheter dessa förändringar orsakar.

Kundcenter Kaserntorget, 031-333 63 00

Kundcenter Utlanda, 031-333 64 20

Kundcenter Rosendal, 031-333 64 60

Kundcenter Johanneberg, 031-333 64 40

Kundcenter Olofshöjd, 031- 333 64 00

Ta hand om varandra!

Viktiga länkar:

Folkhälsomyndigheten om covid-19>>

Folkhälsomyndighetens FAQ om covid-19>>

Krisinformation.se
E
n webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse.

Länk till Röda Korsets råd om att hantera oro vid kris och katastrofer

SGS 2020